Summer is coming. It is time to eat the bitter melon, whose scientific name is Momordica charantia. It is also called bitter gourd, or bitter squash in English. This vegetable is long and has a color of light green. It looks like cucumber, but it has a rough skin. You may eat it raw if you like its bitterness. But It is better to have it stir fried, steam cooked together with meat or made into a salade after being boiled. According to the tradtional chinese medicine, the food with the bitter taste is good for the heart. The bitter melon has a cold nature, belonging to yin. Thus it is good to eat it in the summer to conterbalance the heat and to have a balance of yin and yang in the body. Also the bitter melon is good for the people who suffer from disbetes. Why not give it a try? The recipe is very simple.
C`est l`été. Il est temps de déguster le melon amer, qui est aussi connu sous les noms Karela, concombre amer et courge amère. Son nom scientifique en français est "margose". Ce légume est long et de couleur verte pâle. Sa forme resemble celle du concombre. Mais sa peau n'est pas du tout lisse. Il peut être servi cru si vous aimez sa amertume. C`est mieux qu`on le prépare en sauté, à la vapeur avec de la viande, ou en salade (Bien sur, il faut d'abord le blanchir dans l'eau bouillante). D'après la médecine traditionnelle chinoise, the aliments amers sont bons pour le cœur. Le melon amer a un caractère froid. Ainsi, il est préférable d'en consommer en été pour contrebalancer la chaleur et avoir une équilibre entre le yin et le yang. En plus, ce melon offre des bien faits pour les diabétiques. Pourquoi pas essayer cette recette simple.
主料/Main Ingredient/ Ingredient principaux
苦瓜/ Bitter melon/ Melon amere 1根/ One/Une
辅料/Secondary ingrédients/Ingrédients assistants
油/ Oil/ Huile 适量
盐/ Salt/Sel 适量
红辣椒/ Chili Pepper/ Piment rouge fort 2个/ Two/Deux
白糖/ Refined Sugar/Sucre raffine 适量
香油/Sesame oïl/ Huile de sesame 适量
鸡精/ Chicken essence/ Essence de poulet 适量
大蒜/Garlic clove/ Gousse d`ail 3瓣/ Three/ Trois
步骤/Instruction/Méthode
1.准备所有材料:苦瓜1根、大蒜3瓣、红辣椒2个。/ Prepare all the ingrédients: one bitter melon, garlic and red hot Pepper. / Préparer tous les ingrédients: un melon amer, l`ail et les piments rouges forts.
2.苦瓜洗净,去瓤切薄片。Cut the bitter melon into two parts in length. Remove the seeds and the white flesh inside. Cut it into thin slices. Soak it in cold water for about 10 minutes, then drain. / Couper le melon amer en 2 parties en longueur. Enlever les pépins et la partie blanche. Couper le en fines tranches. Laisser trempez les tranches dans l'eau glacée pendant une dizaine de minutes, puis égouttez.
3.大蒜切成蒜沫儿,红辣椒切成辣椒圈。chop finely the garlic and cut the red pepper into circles. / Hacher bien les gousses d`ail et couper les piments forts en rondelles.
4.锅内烧开水,沸水焯烫1分钟捞出,过冷水。Put the bitter melon slices into the boiling water for one minute and put them immediately into the cold water with a little bit of salt (to have the slices crispy) for about 15 minutes./ Mettre les tranches dans l'eau bouillante pendant 1 min environ, puis tremper les tout de suite dans l'eau glacée et un peu salée pour que les tranches soient croquantes. Laissez tremper pendant 15 min.
5.挤干水份,加少许盐腌制2-3分钟。drain and add some salt for 2 or 3 minutes. /Égoutter and saler pendant 2 ou 3 min.
6.锅内放少许香油,放入小红辣椒,小火慢慢煎出辣味儿,关火。Heat some seasame oil in a pan and put into the red Pepper slices. Fry them Under small heat until the realease of the hot and fragrant flavors. Turn off the heat. / Mettre un peu de huile de sésame dans la casserole, Ajouter les rondelles de pigment forts and les faire cuire au feu bas jusqu'à l`obtention d`une saveur parfume et forte.
7.腌过的苦瓜再次挤干水份,放入蒜沫儿,生抽、糖、醋、鸡精、浇入炸好的辣椒油拌匀即可。Drain again the bitter melon slices. Add the crashed garlic, soy sauce, sugar, vinegar, chicken essen and the fried oïl with red Pepper slices. Mix them well. A dish is ready to serve. / Égoutter de nouveau les tranches de melon amer salee. Assaisonner avec des ails haches, sauce soja, vinegar, sucre et l`essence de poulet. Ajouter l`huile de sesame chaud avec les rondelle de pigment fort. Mélanger bien tous les ingrédients. Un plat est prêt a se servir.
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